ACTIVITEITEN
renovaties en herstellingen 2
renovaties en herstellingen

PLATTE DAKEN

De diversiteit aan bestaande soorten afdichtingsmaterialen voor een plat dak is heel groot. Niet enkel het soort materiaal, maar vooral de manier van plaatsing en de afwerkingsgraad garanderen de waterdichtheid van uw plat dak. Enkel Derbigum wordt door ons geplaatst, om reden van onze onderlegde kennis met deze producten en zijn bewezen duurzaamheid door de jaren heen.

RENOVATIES EN HERSTELLINGEN

Door de weersomstandigheden krijgt een dak het soms zwaar te verduren, zowel kleine herstellingen als totale vernieuwing behoren tot onze activiteiten.

platte daken 3
platte daken 2
hellend dak 1
hellend dak 3
hellend dak 2
hellend dak 4

HELLENDE DAKEN


Dakpannen, tegelpannen, kunstleien en natuurleien behoren tot de meest gekozen dakbedekking. In gezamenlijk overleg bepalen we graag de beste dakbedekking in functie van waterdichtheid, duurzaamheid en een mooi ogende afwerking.


DAKTIMMER

Bij te lang uitgestelde vernieuwing van de dakbedekking, kan de onderliggende houten dakstructuur ook aangetast of rot zijn. Gedeeltelijke of totale vernieuwing hiervan behoren tot onze mogelijkheden

daktimmer 2
daktimmer 1
daktimmer 3
daktimmer 4
onderhoud-nazicht voor
onderhoud-nazicht na

ONDERHOUD/NAZICHT DAK


Hoe belangrijk een degelijk afgewerkt dak is, hoeft geen verdere uitleg. Het onderhoud van het dak echter is even belangrijk, én bovendien een van de voorwaarden om aanspraak te kunnen maken op de wettelijke garantie met betrekking tot waterdichtheid. Verstoppingen van dakuitlopen of dakgoten kunnen aanzienlijke schade veroorzaken en makkelijk voorkomen worden door een jaarlijks onderhoud/nazicht van het dak. Wacht niet tot er problemen zijn, voorkom ze door een simpele jaarlijkse afspraak.

ISOLATIE HELLENDE EN PLATTE DAKEN


Ongeïsoleerde daken zorgen voor het grootste warmteverlies in een woning (ca. 30%). Gezien de hoge energiekosten is thermisch isoleren aangewezen en een goede isolatie houdt bovendien de warmte buiten gedurende de hete zomerdagen.

isolatie 1
isolatie 2
isolatie 3
hoogtewerker 1
hoogtewerker 2


HOOGTEWERKER


Moeilijk bereikbare plaatsen worden door middel van de hoogtewerker veilig en vlug uitgevoerd.

gevelbekleding 1
gevelbekleding 2


GEVELBEKLEDING


Diverse uitvoeringen zijn mogelijk: leien, sidings, geprofileerde platen.


DAKBEDEKKING MAGAZIJN/OPSLAGRUIMTE


Zelfdragende geïsoleerde sandwichpanelen genieten hier de voorkeur omwille van hun goede isolatiekwailiteit en -mogelijkheden, en de mooie afwerking langs binnenzijde.


KRAANWERK


Vlotte aan- en afvoer van dakmaterialen worden met kraan uitgevoerd.


kraanwerk 1
kraanwerk 2
kraanwerk 3
afwerking 2
afwerking 1
afwerking 3

 

AFWERKINGEN


De sterkte van een dak is maar zo sterk als de zwakste schakel, daarom besteden wij voldoende aandacht aan een perfecte afwerking.

ASBEST


De Vlaamse Regering heeft beslist dat tegen 2034 alle daken met leien of golfplaten, bestaande uit hechtgebonden asbest (asbestcement) vervangen dienen te worden. Tot 1998 werden in België asbesthoudende leien en golfplaten gefabriceerd en verkocht. Bij twijfel of er al dan niet asbest in de dakbedekking aanwezig is, kunnen erkende laboratoria, tegen een vergoeding van ong. 100 euro (incl. transferkosten) een staal analyseren. Door onze opleidingen beschikken wij over de nodige attesten met betrekking tot veilig verwijderen van hechtgebonden asbest, conform de wetgeving. Uitstel biedt geen oplossing voor de problematiek rond de daken met asbest, het benadeelt het veilig verwijderen, wordt moeilijker en steeds duurder..

asbest 1
asbest 2
asbest 3